zaterdag, 9. november 2013 - 15:51 Update: 03-07-2014 0:49

Bewoner mishandelt wervers Nierstichting

Foto van deurbel voordeur woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

Afgelopen vrijdagmiddag zijn twee sponsorwervers van de Nierstichting door een bewoner in Etten-Leur mishandeld tijdens deur-aan-deur actie. Dit meldt de politie zaterdag.

'De 27-jarige bewoner uit Etten-Leur is op verdenking van mishandeling gearresteerd', aldus de politie.

Het geweld vond plaats vrijdagmiddag rond 16.15 uur plaats toen de twee sponsorwervers voor de Nierstichting langs de deuren gingen. In de Nachtwachtstraat ging het mis. Twee sponsorwervers belden aan bij een woning en werden direct agressief te woord gestaan door de 27-jarige bewoner.

Paraplu
De man pakte de paraplu af van de sponsorwervers. De man vernielde de paraplu en sloot zijn voordeur. De coördinatrice (25) van de sponsorwervers was ook in de buurt. Toen zij hoorde dat haar paraplu vernield was, stak ze de resten door de brievenbus van het bewuste huis.

Geweld
De voordeur ging opnieuw open, waarna de 25-jarige vrouw door de verdachte tegen de grond werd geslagen. Een 19-jarige jongen die het voor haar opnam, moest enkele klappen incasseren. De politie werd gewaarschuwd en beide slachtoffers deden aangifte.

Verstopt achtere bankstel
De 27-jarige verdachte weigerde zijn voordeur voor de agenten open te doen. Hij verstopte zich liggend achter het bankstel in de woonkamer. Nadat de politie de deur geforceerd had, werd de beschonken man gearresteerd.

Hij is in het politiebureau ingesloten. Zijn motieven zijn op dit moment nog niet bekend.