woensdag, 12. juni 2013 - 17:23 Update: 03-07-2014 0:56

Bewoners Rotterdams Noordereiland willen flitspalen tegen straatraces

Foto van flitspaal boete snelheid | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een ruime meerderheid van de bewoners van het Noordereiland in Rotterdam wil dat de gemeente flitspalen plaats om de overlast door hardrijdende auto's tegen te gaan.

Dat blijkt uit een rondgang van GroenLinks langs 150 bewoners. Ook verkeersdrempels en politietoezicht scoren hoog als wapen tegen de snelheidsduivels.

Stunten en straatraces
Bewoners op het Noordereiland worden de laatste tijd geteisterd door jongeren die met hun auto's stunten en racen op de Maaskade en de Prins Hendrikkade. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond is het vaak raak: mensen worden dan tot diep in de nacht uit hun slaap gehouden. De politie doet tot nu toe weinig tot niks tegen de overlast.


Op initiatief van GroenLinks-raadslid Arno Bonte vergadert de gemeenteraad donderdag over de kwestie. Bonte zal dan de oplossingen van de bewoners inbrengen. 'Een ding staat vast: aan de overlast moet snel een eind komen. Die racemalloten rijden soms 130 km per uur in een straat waar je maar 30 mag. Levensgevaarlijk!'

Van de ondervraagde bewoners heeft 83 procent zijn hoop gevestigd op de komst van flitspalen op de Maaskade en de Prins Hendrikkade. Meer dan tweederde (67 procent) denkt dat verkeersdrempels nodig zijn om de straatraces te voorkomen. En 62 procent ziet het liefst dat de politie regelmatig surveilleert.