dinsdag, 11. juni 2013 - 12:28 Update: 03-07-2014 0:56

Bezwaar Brent L. tegen uitlevering aan Nederland afgewezen

Bezwaar Brent L. tegen uitlevering aan Nederland afgewezen

De hoofdverdachte van de zware mishandeling in Eindhoven kan aan Nederland worden uitgeleverd. Het Hof van Cassatie in Brussel heeft het bezwaar van Brent L. tegen zijn uitlevering afgewezen.

Tegen deze uitspraak van het hof kan L. geen bezwaar meer aantekenen. Hij kan nog wel naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stappen, al gebeurt dat volgens het parket in dit soort zaken niet snel. Volgens het hof in Antwerpen kan de uitlevering op korte termijn al plaatsvinden.
L. was een van de jongeren die op 4 januari in Eindhoven een 22-jarige man op straat zwaar mishandelden. Camerabeelden legde vast hoe de hoofdverdachte op het hoofd van het slachtoffer bleef inschoppen terwijl hij al buiten kennis was.
Van de groep van acht jongeren meldde drie zich bij de Nederlandse politie. Vijf andere meldden zich bij de politie in België. Justitie besloot van de groep vier te vervolgen voor poging tot doodslag. Twee van hen kwamen in mei al voor de rechter. Tegen de verdachten Brent L. en Brett S., diende het Openbaar Ministerie een uitleveringsverzoek in. Brett S zit momenteel al in een Nederlandse cel.
 

Provincie: