maandag, 23. december 2013 - 17:04 Update: 03-07-2014 0:46

Bierbrouwer Grolsch gaat waarschuwen voor eigen bier

Foto van flesje bier Grolsch | Grolsch
Foto: Grolsch

Bierbrouwer Grolsch gaat met ingang van 1 januari 2014 als eerste Nederlandse brouwer al haar verpakkingen van bier voorzien van een drietal educatieve logo's: geen alcohol onder minderjarigen, geen alcohol tijdens zwangerschap en geen alcohol in het verkeer. M

et behulp van deze logo's wil Grolsch het bewustwordingsproces voor verantwoord alcoholgebruik verder stimuleren. De educatieve logo's worden op Grolsch verpakkingen geplaatst in combinatie met een verwijzing naar de website www.talkingalcohol.com. Deze site geeft - ook in het Nederlands - informatie over de effecten van alcohol op je lichaam.

Met ingang van 1 januari 2014 gaat de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie omhoog van 16 naar 18 jaar. Voor Grolsch was dit aanleiding om niet alleen haar 18+ slogan op de verpakkingen aan te passen, maar meteen een bredere boodschap te gaan voeren. De educatieve logo's komen voort uit afspraken die SABMiller Europa heeft gedaan aan het European Alcohol and Health Forum en zullen worden doorgevoerd op alle verpakkingen van de verschillende SABMiller biermerken.

Provincie: