donderdag, 31. oktober 2013 - 13:11 Update: 03-07-2014 0:49

Bijna 30 ton professioneel vuurwerk in beslag genomen in Nederland en Duitsland

Foto van vuurwerk | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Op 13 augustus werd in de gemeente Mill en Sint Hubert door de politie ca 1100 kg professioneel vuurwerk aangetroffen in een schuur en in beslag genomen.

Naar aanleiding hiervan werden twee broers van 20 en 24 jaar aangehouden. Een derde 29-jarige man uit Deurne werd vervolgens aangehouden. De mannen werden in verzekering gesteld en het vuurwerk werd afgevoerd. Op een tweetal plaatsen in de gemeente Mill en Sint Hubert en Deurne vonden doorzoekingen van woningen en schuren plaats. Hierbij werden onder andere 3 imitatiewapens in beslag genomen waarvan nog niet duidelijk is wie de eigenaar is. Door het Team Milieu van de eenheid Oost- Brabant werd een onderzoek opgestart waarna eind augustus een vierde 35-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden. Enkele dagen later werd in een bunkercomplex in Lieren naar schatting 1200 kg professioneel vuurwerk in beslag genomen. De 35 jarige man uit Apeldoorn bevindt zich in voorlopige hechtenis.

Naar aanleiding van het onderzoek werden tezamen met de Duitse politie in oktober bij een drietal opslaglocaties in Duitsland doorzoekingen gedaan. Hierbij werd in totaal ca. 27.500 kilo gram professioneel vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in loodsen en in zeecontainers. Het vuurwerk bestond uit zwaar vuurwerk. Tevens werden twee gasdrukwapens in beslag genomen.

Alle opslagen waren niet geschikt voor de opslag van dit soort zwaar vuurwerk en er was geen vergunning.

Provincie:
Tag(s):