maandag, 4. november 2013 - 20:27 Update: 03-07-2014 0:49

BN-ers halen ruim 3 ton op voor Free a Girl

foto van Free a Girl | Free a Girl
Foto: Free a Girl
Hilversum

Gisteravond is tijdens de achtste benefietavond van THE RED SUN het bedrag van 307.650,00 euro ingezameld voor Free a Girl. Met deze opbrengst kan de stichting nog meer meisjes uit de prostitutie bevrijden, opvangen en rehabiliteren én mensenhandelaren en pooiers veroordeeld krijgen.

Veilingmeester Junior Zegger slaagde er opnieuw in de vele tientallen aanwezigen flink tegen elkaar op te laten bieden op de bijzondere items die beschikbaar zijn gesteld. Een compleet verzorgd WK Braziliëarrangement inclusief ‘meet & greet’ met bondscoach Louis van Gaal, heeft tijdens de veiling 28.000 euro opgebracht.

De galajurk die Yolanthe Sneijder Cabau droeg tijdens de Istanbul Fashionweek veranderde voor 1.200 euro van eigenaar. Een weekend Ibiza met John Ewbank leverde 14 mille op. Het tegen elkaar opbieden voor een huiskamerconcert van Glennis Grace stopte bij 22.000 euro. Topstuk van de avond qua opbrengst was een uniek kunstwerk uit de serie ‘Dried Tear’ van Lita Cabellut, waarvan de veilingmeester het aankoopbedrag wist op te drijven tot 30.000 euro. En een koptelefoon van dj Armin van Buren ging weg voor 1.800 euro. De avond werd gepresenteerd door Froukje de Both en Jeroen van Nieuwenhuize en optredens van onder andere Veldhuis & Kemper, Gordon, Jeroen van de Boom en Replay maakt de avond compleet.

Wimmy Hu heeft vorige maand het merk en de restaurants THE RED SUN (Amsterdam en Blaricum) verkocht voor expansie, maar blijft nauw betrokken bij THE RED SUN en zal de benefietavonden blijven organiseren. Zij draagt Free a Girl al jarenlang een warm hart toe en heeft ervoor gezorgd dat de stichting flink is gegroeid.

Afgelopen zomer is Wimmy Hu weer op reis geweest voor Free a Girl, ditmaal naar Bangladesh en Thailand om met eigen ogen te zien onder welke erbarmelijke omstandigheden meisjes in de prostitutie daar leven. “Ik sprak er bijvoorbeeld een meisje dat vanaf jonge leeftijd alleen maar ellende had meegemaakt. Een in- en in-verdrietig verhaal, mijn hart brak! Ze werd door haar stiefmoeder mishandeld, uitgehongerd en uitgebuit als huisslaaf. Daarna werd ze verkocht aan een bordeel. Na jarenlang te zijn misbruikt en verkracht, wist ze te vluchten. Daarna werd ze weer ontvoerd en kwam terecht in een karaokebar, waar de verschrikkingen zich herhaalden, ze werd weer uitgebuit: mannen namen haar weer mee voor seks. Uiteindelijk kwam ze terecht bij de partnerorganisatie van Free a Girl in India. Nu is ze gelukkig weer veilig terug in Bangladesh en kan ze vanuit het nieuwe opvanghuis bouwen aan haar terugkeer in de maatschappij. Ik heb opnieuw met eigen ogen kunnen zien hoe goed het werk is van Free a Girl en hoe goed de opbrengst van THE RED SUN benefietavonden wordt besteed.”