zondag, 17. november 2013 - 20:24 Update: 03-07-2014 0:48

BNers trakteren 500 kinderen uit opvanglocaties op grandioos sinterklaasfeest

Foto van trein op station | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De Guusje Nederhoff Foundation heeft zondagmiddag 500 kinderen uit opvangcentra een onvergetelijk sinterklaasfeest bezorgd.

Het feest startte met de Sint Express Tour. Een tour die bestond uit twee treinritten die alle kinderen ophaalden die bij de 8 stations ( vespreid over het hele land) stonden te wachten. Daarna reed de trein direct door naar het feest in het Spoorwegmuseum. Oprichter van de Foundation, Dinand Woesthoff, en de ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen, Angela Schijf en Saar Koningsberger waren zowel op de treinen als tijdens het feest aanwezig om er samen met de kinderen een speciale dag van te maken.  De reis was op zich al een feest. De kinderen werden behalve door de ambassadeurs ook warm onthaald door tientallen Zwarte Pieten en konden allerlei leuke activiteiten doen. Eenmaal in het Spoorwegmuseum aangekomen, werden ze verrast door de binnenkomst van Sinterklaas, die op een pomplorrie het museum binnenreed. Behalve met Sinterklaas werd deze dag goed gevierd met een Woezel en Pip-voorstelling, een heerlijke lunch en natuurlijk een cadeautje voor elk kind. Geen wonder dat er aan het eind van de dag heel wat blijde gezichtjes te zien waren.  De dag werd gepresenteerd door  tv-presentatrice en kersverse ambassadrice van de Guusje Nederhorst Foundation, Saar Koningsberger.

Deze groep van 500 kinderen stond zondag symbool voor de '31.000 kinderen in Nederland die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden’. Maar zondag konden deze kinderen weer even onbezorgd kind zijn.

De naamgeefster van de foundation is actrice Guusje Nederhorst, die begin 2004 op 34-jarige leeftijd overleed. Zij was destijds getrouwd met Kane-zanger Dinand en ze hadden zeven maanden eerder hun zoontje Dean Maddy gekregen.