donderdag, 17. oktober 2013 - 21:05 Update: 03-07-2014 0:50

BOAs gaan boekje te buiten met broodje-boete in Veenendaal

BOAs gaan boekje te buiten met broodje-boete in Veenendaal
BOAs gaan boekje te buiten met broodje-boete in Veenendaal
Veenendaal

De boete van 97 euro die drie tieners kregen op het perron van station Veenendaal-West voor het eten van een broodje zonder vervoersbedrijf, is hen door de burgemeester kwijtgescholden. Dit meldt de Gelderlander

Helemaal kwijtschelden kan men het niet noemen, want het drietal is door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente bekeurd. Deze hebben de bevoegdheid niet om een bekeuring uit te schrijven voor het ophouden op het station zonder vervoersbewijs.

De burgemeester zegt een gesprek te hebben gehad met de drie tieners en door de blunder van de BOA's zijn twee van de drie bekeuringen van tafel geveegd. De derde bekeuring voor het veroorzaken van rommel blijft wel gehandhaafd. Hiervoor zijn de BOA's wel bevoegd.

Het drietal zat op het station in Veenendaal een broodje te eten en werden aangesproken door twee opsporingsambtenaren van de gemeente. Deze schreven zonder pardon een bekeuring uit. Nadat zij hun verhaal hadden gedaan in de lokale krant, ontstond er grote ophef over het incident.

Provincie: