woensdag, 1. mei 2013 - 20:58 Update: 03-07-2014 0:58

De Boer: Blijven strikte grenzen hanteren op transfermarkt

fbf
Foto: fbf
Amsterdam

(ELFvoetbal) Ajax toonde de afgelopen transferperiodes aan dat het niet zomaar meer met miljoenen smijt en spelers niet zomaar meer laat vertrekken. Hoofdtrainer Frank de Boer heeft woensdag aangegeven dat die lijn doorgezet zal worden in de aankomende transferperiode.

"We blijven vrij strikte grenzen hanteren op de transfermarkt", sprak de voormalig profvoetballer klare taal. "Er is altijd de mogelijkheid dat we een uitzondering maken, maar dan moet het om een heel goede speler gaan. In principe houden we vast aan de lijn die we hebben ingezet. Daar sta ik ook helemaal achter. We bewijzen opnieuw dat het vertrek van sleutelfiguren geen gevolgen hoeft te hebben."

De Boer gaf daarnaast aan dat hij altijd een persoonlijk gesprek voert met aankopen, zelfs met spelers die in de hogere jeugdelftallen instromen. "De jongens die vanuit onze opleiding doorstromen, ken ik al. Met aankopen voer ik een individueel gesprek", aldus De Boer in gesprek met Voetbal International. "Ergens op een neutrale plek of ik nodig ze bij me thuis uit. Dan kan ik ze recht in de ogen kijken. Dan probeer ik te weten te komen hoe ze over voetbal en trainingen denken, in hoeverre ze bereid zijn in zichzelf te investeren. Dan weet je vrij snel of er een klik is."
 

Categorie:
Tag(s):