woensdag, 18. september 2013 - 12:23 Update: 03-07-2014 0:52

De Boer: Zoals Chelsea dat deed, is niet bij me opgekomen

Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Drie jaar geleden werd Ajax in de openingswedstrijd van de Champions League van de mat gespeeld door Real Madrid.

Al deed de 2-0 uitslag niet erger vermoeden. Achteraf bleek dat de aanleiding voor de beruchte Fluwelen Revolutie.

Vanavond (woensdag) zou Ajax opnieuw moeten vrezen voor een afstraffing, nu bij FC Barcelona. Dat denken de voetbalkenners. "Maar er is sinds drie jaar wel degelijk iets veranderd. Wij gaan uit van eigen kracht en spelen altijd ons eigen spel", zegt trainer Frank de Boer vooruitblikkend op het duel dat om 20.45 uur van start gaat.

"Respect is op zijn plaats, maar wij moeten naar onszelf kijken. Ons eigen spel proberen te spelen. De gedachte om FC Barcelona te bestrijden zoals Chelsea dat deed, is geen moment bij me opgekomen", vertelt trainer Frank de Boer in AD Sportwereld. Ajax zal zich niet ingraven.

De oefenmeester van de regerend kampioen beseft wel de moeilijkheidsgraad. "Onze spelers zullen boven hun niveau moeten uitstijgen. Dit wordt een mooie testcase. Hoe ver staan wij af van het niveau van Barcelona? Het is lastig, maar toch gaan wij proberen ons eigen spel te spelen."

Categorie:
Tag(s):