donderdag, 18. april 2013 - 15:57 Update: 03-07-2014 0:59

De Boer waarschuwt: Vooral niet meegaan in de kampioenssfeer

Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal) Na de overwinning op PSV van afgelopen zondag is Ajax volgens de media al landskampioen, maar trainer Frank de Boer gaat daar niet in mee. "We hebben vorige week wel een belangrijke stap gezet, maar we zijn er nog niet."

Dat vertelde de oefenmeester van de hoofdstedelingen zojuist op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met sc Heerenveen van morgenavond (vrijdag). "Met de wedstrijden tegen sc Heerenveen, NAC Breda en FC Groningen op het programma spelen we nog tegen drie clubs die in de winning mood zijn."

"We onderschatten dan ook niemand. We moeten ons op de eerstvolgende wedstrijd focussen en vooral niet meegaan in de kampioenssfeer die in de media hangt. De groep is professioneel genoeg om elkaar daar in te corrigeren."

sc Heerenveen
De Boer weet niet of hij morgenavond (vrijdag) een sc Heerenveen moet verwachten dat op de counter speelt of vooral druk gaat zetten. "Heerenveen blijkt een reuzendoder dit seizoen. Als we winnen, raakt de concurrentie toch gedemotiveerd."

Blind
Het meespelen van Daley Blind schat De Boer of fiftyfifty. De linksback verliet vanmorgen de training met een rugblessure en vertrok naar het ziekenhuis. Maar op de mri-scan was niets te zien. "Toen hij vanochtend zijn bed uitkwam had hij al last, maar tijdens de warming-up was er niets aan de hand. Hij wordt vandaag en morgen behandeld en daarna beslissen we of hij speelt."

De wedstrijd gaat ook voorbij aan Kenneth Vermeer. Ajax accepteerde de straf van twee duels schorsing voor de doelman, die anderhalve week geleden rood kreeg tegen Heracles Almelo. "De kans dat het teruggedraaid werd, was miniem. Om rust te creëren rondom Jasper Cillessen en Vermeer hebben we de straf geaccepteerd, maar wel met een nare bijsmaak."

Ook Isaac Cuenca is niet van de partij. Het gaat steeds beter met de Spaanse vleugelaanvaller, maar de wedstrijd tegen sc Heerenveen komt nog te vroeg.

Categorie:
Tag(s):