dinsdag, 14. mei 2013 - 18:39 Update: 03-07-2014 0:58

Op de bon ondanks smeekbede

Foto van politie op motoren snelweg A5 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een 32-jarige inwoner uit Zuiderwoude is maandag ondanks zijn smeekbede op de bon gegaan voor een overschrijding van 125 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 80 op de A5 ter hoogte van Amsterdam.

De man reed met hoge snelheid de A5 op en haalde een gemiddelde en gecorrigeerde snelheid van 125 km/uur. Hij slingerde met zijn auto en reed bijna tegen een vrachtauto aan. Dit gevaarlijke weggedrag is vermoedelijk veroorzaakt omdat hij tijdens het rijden zat te bellen.

De man smeekte de politie om hem op te schrijven voor maximaal 29 kilometer overschrijding om daarmee te voorkomen dat hij zwaar gestraft zou worden. In 2012 had hij naar aanleiding van zijn verkeersgedrag een Educatieve Maatregel Gedrag opgelegd gekregen door het CBR en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 7 maanden.

Mede gelet op het rijgedrag dat hij nu vertoonde is hij heengezonden met twee bonnen, één van 45 km overschrijding en één voor niet handsfree bellen. Voor de snelheidsovertreding zal hij zich moeten verantwoorden bij de kantonrechter. Het vast houden van de telefoon tijdens het rijden komt op 220 euro.

Provincie: