woensdag, 9. oktober 2013 - 11:11 Update: 03-07-2014 0:51

Bosz: Veld ADO Den Haag kan oorzaak blessure Janssen zijn

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(elfVoetbal) Vorige week moest Vitesse de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag op een dramatisch slecht veld afwerken.

Vier dagen later scheurde Theo Janssen de kruisband in zijn rechterknie af. Toeval?

Volgens trainer Peter Bosz van de Arnhemse club niet. "Ik ga niet zeggen dat het zo is, maar dat zou wel zo kunnen zijn", zegt de oefenmeester in AD Sportwereld. De spelers van Vitesse klaagden na het inhaalduel, dat met 2-1 werd verloren op een veld dat werd vergeleken met een zandbak met loopgraven, over spierpijn.

"Dat duidt op spierschade. Hetzelfde kan gelden voor de banden in de knie. Die kunnen al licht aangetast zijn geweest doordat Theo bijvoorbeeld in een kuiltje is gestapt." Theo Janssen kende in het verleden al problemen met zijn linkerknie.

"En nu gaat het om zijn sterkere rechterknie, hè? Wat ik ook opvallend vind, is dat zijn bovenlichaam niet draaide. Dat was bij Marco van Ginkel bijvoorbeeld wel het geval", vervolgde Bosz tegenover het landelijke dagblad.

"Theo was uitstekend bezig. We gaan de rest van het seizoen een heel goede voetballer missen. Met de staf moeten we de komende dagen maar eens rustig bekijken hoe we dit gaan opvangen." Christian Atsu, afgelopen maand gehuurd van Chelsea, lijkt een goede kanshebber voor de vacante positie.

Categorie: