woensdag, 25. september 2013 - 8:08 Update: 03-07-2014 0:51

Botendief aangehouden na spectaculaire achtervolging

Foto van politiehelikopter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Een 53-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is dinsdagavond aangehouden op een gestolen speedboot.

Een getuige zag hoe de boot van een kennis de haven van Bunschoten verliet, echter de schipper was een onbekende man. De getuige vertrouwde het niet en belde de eigenaar van de Searay snelle motorboot. Die had de boot niet uitgeleend waarna 112 werd gebeld. De politiemeldkamer dirigeerde direct een politieboot van district Gooi en vechtstreek naar het Eemmeer en kreeg bijstand van een politieboot van de Landelijke Eenheid uit Amsterdam. De politiehelikopter, die boven Amersfoort vloog, sloot aan bij de jacht op de snel wegvarende motorboot.

Wijkagent stapt op bij havenmeester

De wijkagent van Bunschoten die de berichten via de portofoon meeluisterde stapte op bij de havenmeester aan boord en zette eveneens koers richting Gooimeer. De bemanning van de politiehelikopter spotte binnen 10 minuten de gestolen boot en gaf positie en bijzonderheden door aan de meldkamer. Onderwijl bleef de helikopter laag boven het water bij de motorboot hangen.

Motorboot strandt op eiland De Schelp

Op het eiland De Schelp, nabij de jachthaven van Naarden, strandde de gestolen motorboot. De politiehelikopter bleef de boot observeren terwijl vanaf het water drie boten toesnelden. De verdachte werd aangehouden en de gestolen speedboot in beslag genomen. De recherche is een onderzoek gestart. Het vermoeden is dat de aangehouden verdachte niet alleen heeft gehandeld. De verdachte, die ook nog voor ruim €1100,- boetes had openstaan, is ingesloten en zit vast. De boot is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.