zondag, 23. juni 2013 - 13:02 Update: 03-07-2014 0:56

BOVAG: Verbod op wassen auto op straat

foto van auto wassen | fbf
Foto: fbf archief
Bunnik

De BOVAG lijkt zich zorgen te maken om het milieu! In een persbericht laat de BOVAG weten dat steeds meer mensen hun auto op straat wassen. Was dat vier jaar geleden nog 33 procent. Vandaag de dag staat zeker 40 procent in het weekend buiten gewapend met Spongebob in de hand bij zijn of haar bolide.

Volgens een eigen onderzoek van BOVAG Autowasbedrijven is de toename van het zelf ‘straatwassen’ slecht voor het milieu. ''Want vuile en schadelijke wasdeeltjes kunnen zo gemakkelijk in het oppervlaktewater terecht komen''. Inmiddels heeft de BOVAG de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een brief gevraagd om het creëren van meer bewustwording bij de consument. Met andere woorden: De BOVAG vraagt de gemeente, die nog geen straatwasverbod kennen, een verbod te overwegen.
 

De BOVAG-organisatie verkeert momenteel in zwaar weer omdat door de aanhoudende crisis geen auto meer wordt verkocht en consumenten steeds vaker noodgedwongen op de kleintjes moeten letten zoals een dure wasstraat. Het zal onze redactie niks verbazen dat je straks nog wordt verplicht je auto bij een wasstraat te moeten uitzuigen omdat er wel eens roetdeeltjes in het 'tapijt' kunnen zitten die van buitenaf de auto zijn binnengedrongen.
 

Provincie: