dinsdag, 19. november 2013 - 20:43 Update: 03-07-2014 0:48

Boze ouders vinden dat TV-dokter Corrie te ver gaat

foto van dr. corrie | NTR
Foto: NTR
Hilversum

Dr. Corrie lijkt de 'nieuwe zwarte piet' te worden. Boze ouders verenigd in een comité hebben vandaag 8000 handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigd.

De groep ouders vindt dat de NTR met het wekelijkse seksuele voorlichtingsprogramma van Dr. Corrie in schooltv te ver gaat. Het gaat volgens hen vooral om de ludieke toon van het programma. Daarnaast vinden de ouders dat het programma niet thuishoort bij de publieke omroep. Yvonne Koopman, een van leden van het oudercomité, zegt tegenover de NOS: "Ik vind dat seksuele voorlichting thuis zou moeten beginnen, niet op school. Natuurlijk zijn er ook ouders die het moeilijk vinden om dat gesprek aan te gaan. Maar dan moet de overheid zich direct tot die ouders richten, niet tot de kinderen."

Op 25 november zal de Kamer zich buigen over Dr. Corrie. Dan wordt het mediabeleid en de aangeboden petitie mogelijk behandeld. Seksuoloog Yuri Ohlrichs is het niet eens met de kritiek van de protesterende ouders. "Natuurlijk gaat het over serieuze thema's, maar het is bij kinderen belangrijk om een speelse toon te kiezen, omdat ze bij een te strenge toon veel sneller af zullen haken. Op basis van mijn ervaring als seksuoloog, kan ik zeggen dat dit een manier is die werkt."

Provincie:
Tag(s):