zaterdag, 5. oktober 2013 - 15:33 Update: 03-07-2014 0:51

Brabantse student (20) weer thuis na gevangenschap in Vietnam

Foto van Schiphol | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Loon op Zand

De student Tim Valk (20) uit Loon op Zand, die twee maanden in Vietnam in de gevangenis zat, is weer thuis. Dit melden verschillende media zaterdag.

Tim Valk kwam zaterdagochtend op Schiphol aan waar hij werd opgehaald door familie en vrienden. De 20-jarige Brabander zat sinds augustus in Vietnam vast, vanwege betrokkenheid bij een fataal verkeersongeluk. De oom van Tim, Geert Wijtvliet, zegt in de media: We zijn allemaal heel blij dat hij weer thuis is. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.' En verder zegt hij: 'Hij oogt monter en was niet gebroken. Hij is goed behandeld."

Tim Valk werd ervan beschuldigd dat hij geen rijbewijs bij zich had toen hij 1 augustus op een scooter een voetganger doodreed. Vorige week trok de familie van het slachtoffer de aanklacht in. Een juridische commissie oordeelde vervolgens dat Valk niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het ongeluk. Valk reed op 1 augustus een 51-jarige Vietnamees aan. Hij verloor de macht over het stuur toen hij werd geschampt door een motorrijder die tegen het verkeer in reed. Dat gebeurde op het tropische eiland Phu Quoc. De motorrijder verdween na het ongeluk spoorloos. Het slachtoffer overleed twee dagen na de aanrijding. Na het ongeval werd TIm Valk gearresteerd. Het werd hem door de Vietnamese politie erg kwalijk genomen dat hij op een scooter reed, terwijl hij geen rijbewijs heeft. Nadat er met ingezameld geld, volgens Wijtvliet 'enkel duizenden euro's, een schadevergoeding was betaald aan de nabestaanden van het slachtoffer, werd de aanklacht tegen Tim Valk ingetrokken, zo meldt Omroep Brabant.