zaterdag, 9. februari 2013 - 10:42 Update: 03-07-2014 1:02

Brand in chroombedrijf Enschede

Brand in chroombedrijf Enschede
Foto: Solarboat challenge

Vannacht heeft aan de Oosterstraat in Enschede een brand gewoed in de werkplaats van een bedrijf waar chroom wordt verwerkt.

De brandweer wist te voorkomen dat het aanwezige chroom bij de brand betrokken raakte. In de directe omgeving zijn asbestdeeltjes aangetroffen. Vannacht om 4.51 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een industriebrand bij het bedrijf Jansen Chroom aan de Oosterstraat te Enschede. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in de werkplaats van het bedrijf aan.

Vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in het bedrijf is opgeschaald naar grote brand en zijn in de omgeving meetploegen ingezet. De risico's van chroom liggen met name op het milieuterrein. In het bedrijf zijn ook zuren aanwezig. De brandweer wist de brand te beperken tot de werkplaats. Het chroom raakte niet betrokken bij deze brand. In de omgeving zijn geen voor de bevolking gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. Bij deze brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Rond kwart voor zes zaterdagochtend kon de brandweer het sein brandmeester geven. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nablussen. Bij de brand is op beperkte schaal asbest vrijgekomen. De deeltjes zijn aangetroffen op het terrein van het bedrijf zelf en in de tuinen van twee naastgelegen woningen. Het besmette gebied is afgezet en in overleg met de gemeente Enschede zal dit worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Brandweer Twente heeft circa 30 brandweermensen uit de kazernes van Enschede, Glanerbrug, Haaksbergen en Hengelo ingezet om de brand te bestrjden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Provincie:
Blik op 112: