zaterdag, 16. februari 2013 - 13:32

Brand op industrieterrein de Kooi onder controle en gevaar geweken

Hoogerheide

De brand bij Overveld Techniek BV op industrieterrein De Kooi in Hoogerheide is onder controle. Het gevaar is geweken en eerder genoemde voorzorgsmaatregelen komen te vervallen. Er blijft momenteel nog een afzetting rond het bedrijfsterrein De Kooi in Hoogerheide. Dit meldt de gemeente om 14.45 uur.

Er heeft een brand in de zinkfabriek van Overveld Techniek BV op industrieterrein de Kooi gewoed.

Bij de brand van zinkpoeder in het staalconstructiebedrijf in Hoogerheide kwam schadelijke rook vrij. Omdat het risico bestond dat zinkdeeltjes werden ingeademd, hadden omwonenden het advies gekregen om ramen en deuren te sluiten en zich niet in de rook te begeven. Dit meldde de gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, op de site.

De brand brak rond 10.00 uur uit en was snel onder controle, zo meldt Omroep Brabant. De brandweer ontdekte alleen drie kwartier later dat er nog zinkpoeder in brand stond. Daarbij kwam giftige rook vrij. De rook hing alleen in en om het pand. De politie heeft een burgernet-bericht uitgestuurd. De activiteiten bij de nabijgelegen scouting en manege Stevens werden beëindigd en zowel de scouting, de manege als een in de buurt gelegen bouwmarkt werden ontruimd.
Provincie:
Tag(s):