maandag, 8. juli 2013 - 16:50 Update: 03-07-2014 0:55

Brand vrachtautos kermis Eersel. Politie gaat uit van brandstichting.

Foto van politieauto kermis donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Op een niet afgesloten kermisterrein aan de Kuilenhurk in Eersel, zijn afgelopen zondagavond rond 22.50 uur twee vrachtauto's volledig afgebrand. 'Wij gaan uit van brandstichting', meldt de politie maandag.

De afgebrande vrachtwagens stonden geparkeerd tussen en nabij de woonwagens van het kermispersoneel. 'Bij drie andere vrachtauto's werd gepoogd brand te stichten maar door snel ingrijpen van het aanwezige kermispersoneel werd erger voorkomen en bleef het beperkt tot lichte brandschade', aldus de politie.

Gaskraan opengedraaid
Tijdens de brand werd een op het terrein aanwezige, opengedraaide gasfles aangetroffen. Deze werd tijdig door een van de kermismedewerkers dichtgedraaid.

De brandweer liet het terrein ontruimen alvorens de branden te bestrijden. Een uur later was de brand bestreden en begon het nablussen. Direct daarop startte de politie een onderzoek. 


Technisch onderzoek en bewaking
Ook maandag vindt er een onderzoek op het terrein plaats. Uit voorzorg werd na de brand het terrein en de kermis zelf in het centrum van Eersel bewaakt. Daarnaast worden hekken om het terrein geplaatst en wordt gezorgd voor extra verlichting.


Inmiddels gaat de politie, gelet op het sporenbeeld, uit van brandstichting.