woensdag, 17. juli 2013 - 13:20 Update: 03-07-2014 0:54

Brandstichter Erica stak 16 branden aan

Foto van politieauto donker zwaailichten | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De 18-jarige jongen, die op 10 mei in het Drentse Erica werd aangehouden nadat er die nacht drie auto’s aan de Doddegras en De Kreuzen zwaar beschadigd raakten door brandstichting, blijkt na politieonderzoek verantwoordelijk voor in totaal 16 brandstichtingen. Dit meldt de politie woensdag.

Getuige
Op 10 mei werd een 18-jarige man uit Erica aangehouden nadat drie auto’s in brand waren gestoken. Daarnaast was er die nacht bij drie woningen geprobeerd om brand te stichtten. Niemand raakte gewond. De man kon op basis van informatie van een getuige worden aangehouden.

Totaal 16 brandstichtingen
Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de man in verband kan worden gebracht met 16 brandstichtingen. De branden zijn gesticht in de periode tussen eind 2011 en het moment van de aanhouding. Er is onder anderen brand gesticht in de bibliotheek, het scoutinggebouw en het jeugdhonk in Erica, maar ook in drie woningen waar mensen lagen te slapen.

De schade loopt op tot vele tonnen euro’s. Ten tijde van de brandstichting van de bibliotheek, was de verdacht nog minderjarig.

Vervolg
Het onderzoek is afgerond en de politie maakt een dossier over de zaak. Het dossier gaat naar het Openbaar Ministerie, die vervolgens beslist wat er verder mee gebeurd. De verdachte zit nog altijd vast.

 
Provincie: