maandag, 30. december 2013 - 16:36 Update: 03-07-2014 0:45

Brandweer moet auto compleet uit elkaar halen vanwege beknelling

De brandweer heeft maandagochtend zijn handen vol gehad bij een eenzijdig ongeval in Nieuwer Ter Aa waarbij een auto tegen een boom was gereden en twee volwassen inzittenden bekneld raakten. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Bekneld
Vermoedelijk door gladheid raakte de auto rond 09.00 uur van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, een 25-jarige man uit Breukelen, en de bijrijdster, een 24-jarige vrouw uit Breukelen, zaten bekneld. Een 1-jarig jongetje dat achterin zat kon gelijk uit de auto gehaald worden en werd ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

De bestuurder was niet aanspreekbaar en werd door de brandweer uit de auto bevrijdt. Per ambulance werd hij naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gebracht. De bijrijdster zat ernstig bekneld. 

Auto uit elkaar halen
De brandweer moest de auto met een lier van de boom aftrekken en de auto bijna volledig uit elkaar halen om de vrouw te bevrijden. De vrouw was bij kennis en werd per ambulance naar het Academisch Medisch Centrum gebracht.

Een traumahelikopter landde zodat het Mobiel Medisch Team medische bijstand kon verlenen. Vermoedelijk is de auto door de gladheid van de weg geraakt. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht.

 
Provincie: