zaterdag, 19. oktober 2013 - 15:47 Update: 03-07-2014 0:50

Brandweer redt bijna 70 kalveren bij schuurbrand

Foto van brandweerhelmen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bij een grote brand in een schuur met kalveren aan de Bruine Hoopsweg in Hoge Hexel, gemeente WIerden, heeft de brandweer ongeveer de helft van de aanwezige dieren weten te redden.

Zaterdagochtend, even na 10.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een  brand in een schuur met kalveren aan de Bruine Hoopsweg in Hoge Hexel. Bij aankomst was sprake van een uitslaande brand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand om voldoende personeel te hebben en zoveel mogelijk kalveren te kunnen redden. De brandweer heeft door snel optreden de brand binnen een half uur onder controle gekregen. Van de 136 kalveren die in de schuur aanwezig waren is circa de helft gered. Zij zijn gecontroleerd door een opgeroepn dierenarts.

De eigenaar had zelf al een poging ondernomen om zijn vee te redden en heeft daarbij rook ingeademd. Hij is voor onctrole door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Brandweer Twente heeft circa 25 brandweermensen uit de kazernes van Wierden en Nijverdal ingezet om de brand te  bestijden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Team brandonderzoek van brandweer Twente zal daar onderzoek naar doen.

Provincie: