zaterdag, 23. november 2013 - 9:42 Update: 03-07-2014 0:48

Brandweer verwarmt bekneld verkeersslachtoffer met kachels

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV

De brandweer heeft bij een ernstig verkeersongeval in het Zeeuwse Hengstdijk kachels ingezet om een beknelde bestuurder tegen de kou te beschermen.

Op de Hengstdijksestraat heeft vrijdagavond een ernstig eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. De bestuurder zat 2,5 uur bekneld voordat de brandweer hem uit de auto kon bevrijden. De man (34) woonachtig in de gemeente Hulst kwam om 21.50 uur uit de richting van Kloosterzande. Hij raakte met zijn personenauto in de berm, waarna hij op een boom botste.

De auto was aan de voorzijde zeer zwaar beschadigd. De man raakte ernstig bekneld. Het duurde dan ook een lange tijd voordat het slachtoffer kon worden bevrijd. De brandweer zorgde er daarom voor dat er om de auto heaters (kachels) werden gezet, zodat het slachtoffer niet al te onderkoeld zou raken. Om 00.20 werd de man door de brandweer uit zijn benarde positie gehaald. In de tussentijd werd de man verzorgd door ambulancemedewerkers en een traumateam uit Rotterdam.

Het slachtoffer is na zijn bevrijding gestabiliseerd en rond 01.00 uur per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Een medewerker van de afdeling verkeersongevallenanalyse heeft een sporenonderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Vanwege het ongeluk, het politieonderzoek en de bergingswerkzaamheden was de Hengstdijksestraat geruime tijd afgesloten.

Provincie: