zaterdag, 19. oktober 2013 - 20:18 Update: 03-07-2014 0:50

Brandweermannen bergen lichaam slachtoffer brand Leeuwarden

Leeuwarden

Het lichaam van het 24-jarige slachtoffer dat zaterdag bij de grote brand in Leeuwarden om het leven kwam, is zondag aan het begin van de middag door brandweerlieden geborgen. 'Dit kon niet eerder vanwege de hitte die nog in het pand heerste', meldt de politie.

Identiteit
De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, dit moet nog officieel worden vastgesteld.

Zaterdag
Aan de Kelders in het centrum van Leeuwarden brak zaterdagmiddag laat rond 17.30 uur de zeer grote brand uit. Het vuur was ontstaan in kledingzaak Freestyle en sloeg over naar ten minste vijf andere panden. De brand troft ook het geboortehuis van Mata Hari, zo meldt omroep Friesland. Daar zit nu een kapperszaak in. De brandweer had grote moeite om het vuur te bedwingen. Door instortingsgevaar kon men de panden ook niet betreden.

Er waren, behalve het brandweerkorps van Leeuwarden, veel korpsen uit de omgeving betrokken bij de bluswerkzaamheden. Ook zijn er een hoogwerker en een bluskanon ingezet.

Bewoners van ten minste vijf appartementen zijn geëvacueerd. Zij zijn opgevangen in WTC Leeuwarden aan de HeliconwegBij de brand kwam veel rook vrij. Bewoners in de omgeving werden opgeroepen ramen deuren te sluiten. 

Politie had contact met slachtoffer
Volgens de lokale omroep had de politie contact met het slachtoffer dat is omgekomen. Volgens Omroep Fryslân belde de man vanuit zijn brandende appartement om hulp. Hij kon zichzelf niet in veiligheid brengen. De politie kon hem echter niet bereiken. Het zou gaan om een 24-jarige man uit Leeuwarden. 

 

 

Provincie:
Tag(s):