dinsdag, 15. oktober 2013 - 14:34 Update: 03-07-2014 0:50

Broodje eten op station levert boete van 100 euro op

Broodje eten op station levert boete van 100 euro op

Een boete van 97 euro kregen drie leerlingen van het Lchtus College in Veenendaal gepresenteerd nadat zij een broodje zaten te eten op het station van Veenendaal. Dit meldt de Veenendaalse Krant.

Het drietal had bij een supermarkt een broodje gekocht in de Ellekoot. Om deze op te eten kozen zij een bankje uit op het station. Niet wetende dat men zonder vervoersbewijs niet welkom is op het station.

Net voor de jongelui het station wilde verlaten kwamen een man en vrouw in burger op hen af die buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Veenendaal bleken te zijn. Zonder pardon werd het drietal op de bon geslingerd voor 'Het kunnen veroorzaken van hinder'.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigd het verhaal. Krijn Weeda van de gemeente laat weten: 'De Boa’s hadden de jongelui al eerder gezien. Ze hebben gewacht tot de trein was geweest en hen daarna gevraagd naar een vervoersbewijs'.

De strenge aanpak van 'hang'jongeren was volgens de gemeente nodig om de overlast tegen te gaan. Dit tot tevredenheid van de winkeliers, bezoekers en omwonenden.

Provincie: