vrijdag, 18. oktober 2013 - 16:29 Update: 03-07-2014 0:50

Bruikbare tips misbruik 4-jarig meisje Delfzijl

Bruikbare tips misbruik 4-jarig meisje Delfzijl
Foto: Archief FBF.nl
Delfzijl

Het buurtonderzoek naar aanleiding van de zedenzaak in Delfzijl heeft volgens de politie enkele bruikbare tips opgeleverd waar mee verder gerechercheerd kan worden.

Zondagmiddag werd een 4-jarig meisje uit Delfzijl meegenomen in de omgeving van de Gevelsteen door een tot nu toe onbekende man. Drie kwartier later werd het slachtoffertje door een voorbijganger aangetroffen op de Vrijheidslaan in Appingedam. Nadat speciale rechercheurs met het meisje hadden gesproken, werd duidelijk dat het meisje vermoedelijk seksueel is misbruikt door de man.

Buurtonderzoek
Een team van 20 agenten heeft een buurtonderzoek gehouden in de omgeving waar het meisje door de man werd opgepikt en waar zij is terug gevonden. Politiewoordvoerder Nathalie Schubart laat aan Blik op Nieuws weten dat er enkele tips zijn binnen gekomen die uitgerecherdeerd moeten worden. De gouden tip zat er niet bij.

Signalement
De politie heeft vooralsnog een summier signalement van de man: Het gaat waarschijnlijk om een kale man, leeftijd onbekend en hij droeg donkere kleding. Hij zou in een donkere auto rijden. 

Tips
Heeft u mogelijk iets gezien op de bewuste zondag en nog niet met de politie gesproken, beld dan 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of mail de redactie op groningen@blikopnieuws.nl

Provincie: