donderdag, 16. mei 2013 - 9:55 Update: 03-07-2014 0:58

Burgemeester Hoes: oorlogsverklaring aan het rechtssysteem

foto van drugsoverlast | fbf
Foto: fbf
Maastricht

Een "oorlogsverklaring aan het rechtssysteem", zo noemt burgemeester Onno Hoes van Maastricht de opstelling van coffeeshophouders.

Volgens Hoes in het Radio1 journaal moeten coffeeshophouders die het niet eens zijn met een uitspraak van de rechter in beroep gaan. Coffeeshophouders besloten begin deze maand na een rechterlijke uitspraak om weer wiet en hasj te verkopen aan buitenlanders. Een rechter had bepaald dat de gemeente een coffeeshop niet had mogen sluiten vanwege de wietverkoop aan buitenlanders.
 

Volgens Hoes hebben de coffeeshophouders het vonnis van de rechter onjuist geïnterpreteerd. Wanneer men aan iedereen softdrugs wil gaan verkopen, dan moeten ze volgens de burgemeester het maar via de rechter afdwingen. Gisterenavond maakte Hoes bekend met onmiddellijke ingang meer agenten op straat in te zetten om drugsdealers en de bijkomende overlast aan te pakken. Volgens de burgemeester is de overlast sinds begin deze maand exorbitant toegenomen. Hoes waarschuwt dat hij meer coffeeshops gaat sluiten als ze zich niet houden aan het verbod om wiet te verkopen aan buitenlanders.
 

Provincie: