zaterdag, 31. augustus 2013 - 23:27 Update: 03-07-2014 0:52

Cambuur verstoort verjaardag PSV met gelijkspel

Eindhoven

(ElfVoetbal) De honderdste verjaardag van PSV is geëindigd in mineur. De Eindhovenaren kwamen tegen SC Cambuur niet verder dan een gelijkspel: 0-0. PSV zocht veelvuldig de aanval, maar de verdediging van de bezoekers zat potdicht. Wat een grootst jublieumfeest had moeten worden, liep uit in een striemend fluitconcert.

PSV speelde een slordige wedstrijd. De druk van alle feestelijkheden en de midweekse wedstrijd tegen AC Milan leken de Eindhovenaren op te breken. Cambuur zocht vanaf het begin af aan brutaal de aanval en zodoende kregen de gasten een aantal mogelijkheden in de eerste helft. Met name Jody Lukoki was een plaag voor de defensie van PSV. PSV kreeg ook haar kansen, maar de verdediging van de Friezen zat goed in elkaar. De jarige ploeg was via Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum in de buurt van een treffer. Echte grote kansen kon de ploeg van trainer Phillip Cocu echter niet creëren in de eerste drie kwartier. Na rust zocht de thuisploeg meer de aanval. Het publiek liet zich vaak horen om de PSV'ers te steunen, maar ook het uitverkochte stadion kon niet helpen. Basisdebutant Jorrit Hendrix raakte de lat met een afstandsschot, maar later kreeg PSV een nóg grotere kans. Invaller Ola Toivonen dook een meter voor het doel van Cambuur op om de bal binnen te tikken. De voorzet van Florian Jozefzoon stuiterde echter op, waardoor de Zweed het leer hard over het doel knalde. In de slotfase hield Cambuur-doelman Leonard Nienhuis zijn doel knap schoon. De bezoekers kwamen er zelf nog af en toe gevaarlijk uit. Een overwinning was echter iets te veel van het goede geweest. PSV blijft tweede met elf punten na vijf wedstrijden. Cambuur is twaalfde met vijf punten.