dinsdag, 1. oktober 2013 - 14:48 Update: 03-07-2014 0:51

Celstraffen voor overval op zonnestudio in Utrecht

Foto van overvaller met bivakmuts | SXC
Foto: SXC
Utrecht

Drie mannen van 23, 23, en 25 jaar oud zijn dinsdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het plegen van een gewelddadige overval op een zonnestudio in Utrecht, op 18 juli 2012.

De mannen drongen gemaskerd de zonnestudio binnen en bedreigden en mishandelden de aanwezige klanten. Ze namen enkele duizenden euro’s mee uit de kassa en kluis. De rechtbank vond dat er voldoende bewijs was tegen de drie – onder meer telefoontaps en getuigenverklaringen - om hun betrokkenheid bij de overval aan te tonen.

Tip
De drie waren getipt door een 24-jarige medewerkster van de zonnestudio. Zij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd. Zij heeft volgends de rechtbank het vertrouwen van haar werkgever op ernstige wijze geschaad en de klanten van de zonnestudio aan grote risico’s blootgesteld.

Telefoons
Een vijfde verdachte, die medeplichtigheid verweten werd, omdat hij de telefoons van de overvallers bij zich had tijdens de overval, werd door de rechtbank vrijgesproken. Het alleen bij zich hebben van telefoons is onvoldoende voor een veroordeling wegens medeplichtigheid, oordeelde de rechtbank.

Schadevergoeding 
De drie overvallers moeten aan twee slachtoffers van de overval ruim 5300 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moeten ze de op 5000 euro geschatte opbrengst van de overval terugbetalen.

Provincie: