dinsdag, 22. oktober 2013 - 18:51 Update: 03-07-2014 0:50

Chauffeur gewond bij aanrijding A58 in Zeeland

Foto van trauma arts bij aanrijding | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Kruiningen

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat zijn op de snelweg stilstaande vrachtwagen werd geramd door een achterop komende vrachtwagen. Dit meldt de politie dinsdag.

Kopstaart
Rond 13.45 uur reed een vrachtwagenchauffeur door nog onbekende oorzaak tegen de achterzijde van een vrachtwagencombinatie die voor hem stilstond op de snelweg A58 ter hoogte van Kruiningen.

Een 29-jarige chauffeur uit Boskoop had zijn combinatie kort daarvoor stilgezet op de snelweg na een eerdere aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen. Hierdoor stond het verkeer stil en verleende hij hulp aan de automobiliste. Toen het verkeer op de linker rijstrook weer op gang kwam, reed de chauffeur achterop de stilstaande vrachtwagencombinatie.

De man raakte bekneld in zijn cabine. De brandweer en een takelbedrijf bevrijdden hem uit zijn benaderde situatie. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.


Omleiding
Verkeersongeval analisten hebben sporen veilig gesteld en foto's gemaakt van de aangetroffen situatie. Ambulancepersoneel kreeg medische bijstand van de bemanning van de traumahelikopter.

De snelweg werd afgesloten. Voor het verkeer in de rijrichting Bergen op Zoom werd een omleiding ingesteld. Rond 18.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Provincie: