maandag, 17. juni 2013 - 9:04 Update: 03-07-2014 0:56

Chinezen kopen Nederlandse afvalverwerker AVR

foto van AVR | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

De Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel Groep verkoopt AVR voor bijna een miljard euro aan een Chinees consortium.

De traditionele afvalverbrandingsactiviteiten werden de afgelopen jaren ontwikkeld tot een industrieel Energy from Waste platform, met innovatieve groeiprojecten waarin een optimale mix van warmte, stoom en energie wordt geproduceerd uit het aangeboden afval. Met een totale vergunde verwerkingscapaciteit van ruim 1,8 miljoen ton is AVR marktleider in Nederland met 2 verwerkingslocaties in Rozenburg en Duiven. Naast de productie van elektriciteit leveren de afvalenergiecentrales in toenemende mate stoom aan de omliggende industrie en wordt warmte geleverd aan stadsverwarming. In 2012 vertegenwoordigden de activiteiten een jaaromzet van € 256 miljoen en een EBITDAE van € 108 miljoen. Bij AVR werken 434 medewerkers.


Het afval- en milieuconcern Van Gansewinkel krijgt van Cheung Kong, eigendom van de Chinese miljardair Li Ka-Shing, 943,7 miljoen euro voor AVR. De verwachting is dat de transactie in het derde kwartaal van 2013 kan worden afgerond. Credit Suisse trad in deze transactie op als financieel adviseur van Van Gansewinkel Groep.
 

Categorie: