zondag, 8. september 2013 - 15:06 Update: 03-07-2014 0:52

City Swim laat zon 2000 mensen zwemmen voor het goede doel

Foto van City Swim Amsterdam | BON
Foto: Bon
Foto van City Swim Amsterdam | BON
Foto: Bon
Foto van City Swim Amsterdam | BON
Foto: Bon
Amsterdam

In Amsterdam zwemmen vanaf 12.30 uur tot 16.30 uur zo'n 2000 mensen door de grachten.

Dit vanwege de tweede editie van de City Swim, zo meldt AT5. Voor het goede doel zwemmen de deelnemers zo'n 2.013 meter. De route begint bij het voormalige marineterrein en gaat via het Scheepvaartmuseum naar de Keizersgracht waar de finish is. Door dit zwemevenement te organiseren streeft Amsterdam City Swim ernaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Tot nu toe hebben zij al anderhalf miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald. Het geld zal gebruikt worden voor onderzoek naar de neurologische ziekte amyotrofe latenale sclerose (ALS). De ziekte is op dit moment nog niet te genezen. Maar door medicijngebruik kan het verloop in beperkte mate vertraagd of beïnvloed worden.

Deelnemers aan de City Swim krijgen na het succesvol afleggen van de City Swim medaille én een warme douche. Er doen  verschillende bekende sporters mee aan de zwemtocht,
zoals Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband. Ook bekende Nederlanders als Michael Boogerd, Peter Heerschop en Erben Wennemars doen mee. Vorig jaar zwom prinses (nu koningin) Máxima mee.

Provincie: