maandag, 12. augustus 2013 - 9:35 Update: 03-07-2014 0:53

Claim Neudeflat voor studenten

foto van studentenhuisvesting | fbf
Foto: fbf
Utrecht

De Jonge Socialisten Utrecht vindt dat de Utrechtse politiek moet kiezen om de Neudeflat toe te wijzen aan studentenhuisvesting. Er is op dit moment een tekort van ruim 7000 studentenwoningen en dat vereist creatieve oplossingen om het gebrek aan kamers op te vangen.

Wanneer het stadskantoor in 2014 wordt opgeleverd vertrekken alle ambtenaren van de Neudeflat naar hun nieuw onderkomen.  De Neudeflat heeft een monumentenstatus en zal daarom niet worden gesloopt, ondanks dat het vele Utrechters een doorn in het oog is . De PvdA-jongeren zien een kans om twee vliegen in één klap te slaan.

‘Maak van de noodzaak een deugd en tover de ‘’wrat van Utrecht’’ om tot een paleis voor studenten’, aldus Rolf de Goeij, voorzitter van de Jonge Socialisten Utrecht. Hij wijst erop dat het niet alle krapte op de markt zal wegnemen, maar dat hij het ziet als een duidelijk signaal naar de Utrechtse politiek.

De JS Utrecht is trots op haar studenten. Naast een economisch impuls zorgen de studenten er vooral voor dat er kennis en dynamiek naar de stad komt. Het is daarom van de hoogste urgentie dat Utrecht afrekent met de eeuwige kamernood. ‘Ik nodig ambitieuze politici uit om te komen met grootse plannen. Utrecht heeft het in zich om de krapte tot een minimum te beperken. Wie in de Utrechtse politiek durft het aan om van studentenhuisvesting zijn/haar topprioriteit te maken? ’ zegt De Goeij.

Om haar mening kracht bij te zetten begint de JS Utrecht tijdens de UIT met een grote petitieactie. Zij begint op maandag 12 augustus om 13:00 met handtekeningen werven voor haar petitie.  Deze actie zal de gehele UIT-week worden voortgezet. De petitie is ook digitaal te ondertekenen op  http://claimdeneudeflat.petities.nl/

Na sluiting van de petitie (eind september ) wordt deze aangeboden aan de Utrechtse politiek in de hoop, en verwachting, dat ze adequate maatregelen neemt. De Goeij: ‘De tijd van achter de feiten aanlopen is wat mij betreft afgelopen. De tijd van grote stappen en visie mag aanbreken’.