vrijdag, 15. november 2013 - 14:05 Update: 03-07-2014 0:49

CNV: cao-onderhandelingen Koole Tankopslag stukgelopen

Foto van opslagtanks | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Na drie cao-ronden hebben FNV Havens en CNV Vakmensen vastgesteld dat Koole Tankopslag met de vakbonden is uit onderhandeld. De vakbonden hebben op geen enkele manier het idee dat Koole tot een cao-onderhandelingsresultaat wil komen.

FNV Havens en CNV Vakmensen vragen naast de inflatiecorrectie een loonsverhoging van 45 euro per maand. Dit komt neer op nog geen 1 procent extra loonsverhoging. Hiernaast willen de vakbonden dat alle havenwerkers in dienst bij Koole gezond hun pensioen halen door het afspreken van een seniorenfitregeling. Deze wordt voor het grootste deel gefinancierd uit haven pensioengelden.

Albert van Damme, bestuurder CNV Vakmensen: “Koole wil op onze punten ons niet tegemoet komen. Het standpunt van Koole is alleen dat de vakbondswensen allemaal zo duur zijn, maar onze cao-wensen zijn rond de 3 procent en dat is zeker niet overvraagd!” Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens: “Koole dient er rekening mee te houden dat onze leden wel weer kiezen voor acties nu Koole wederom onvoldoende op de eisen wil ingaan. Ze gaan voor het behoud van hun koopkracht.” Het lijkt een traditie van Koole te worden om geen directe onderhandelingsresultaten te willen bereiken.

Dit is de tweede keer op rij in cao-overleg dat Koole halsstarrig is en niet kijkt naar mogelijkheden tot oplossingen. Dit keer begon Koole het cao-overleg met verslechteringsvoorstellen, zoals het betalen van extra pensioenpremie betalen en het verlagen van de periodieke verhogingen. Op donderdag 12 en dinsdag 17 december houden de vakbonden ledenvergaderingen en bepalen de leden of er een ultimatum zal worden gesteld. Bij Koole Tank Opslag werken 104 mensen verdeeld over vestigingen in Nijmegen, Zaandam en Rotterdam.