woensdag, 6. november 2013 - 8:16 Update: 03-07-2014 0:49

COA plaatst 600 asielzoekers op Duinrell

Foto van tent met lamp | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Wassenaar

Vakantiepark Duinrell gaat in de winterperiode weer asielzoekers opvangen.

Het gaat om een maximum van 600 mensen. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft samen met het park hierover overeenstemming bereikt, zo schrijft het COA op de website. Vanaf 15 november worden de eerste bewoners ontvangen op de locatie. De opvang duurt tot en met 28 maart 2013. In totaal worden de komende winter 600 asielzoekers ondergebracht in huisjes op het vakantiepark. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is op zoek naar extra opvangplaatsen omdat er op dit moment meer asielzoekers naar Nederland komen dan verwacht werd. Vooral uit Syrië komen veel vluchtelingen.

De bewoners van de opvanglocatie zijn in afwachting van de uitkomst van hun procedure. Zij krijgen begeleiding gericht op de fase van hun asielprocedure en voorlichting over de regels en gebruiken in Nederland. Naast de begeleiding van het COA wordt de overige begeleiding door Duinrell verzorgd.

Omwonenden van het vakantiepark hebben dinsdag een brief gekregen. Ook wordt er binnenkort een informatiebijeenkomst gehouden. Het is niet de eerste keer dat het vakantiepark asielzoekers opvangt. Tussen 1997 en 2011 heeft het COA hier zeven keer asielzoekers opgevangen. Inmiddels is er nog meer capaciteit gevonden om asielzoekers op te vangen. In Musselkanaal wordt het aantal plaatsen structureel opgehoogd van 450 naar 500.

Provincie: