zondag, 20. oktober 2013 - 21:15 Update: 03-07-2014 0:50

Conducteur belandt op spoor CS bij handgemeen

Foto van trein sporen rails station CS A'dam | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een conducteur is afgelopen donderdag rond 12.30 uur op station Amsterdam Centraal mishandeld ene kwam daarbij op het spoor terecht. Dit meldt de politie zondag.

'De conducteur wilde in de trein, die onderweg was van station Sloterdijk naar A'dam CS, een aantal reizigers controleren waarbij een conflict ontstond', aldus de politie.

Handgemeen
Op station Amsterdam Centraal - het eindpunt van de trein - verplaatste het conflict zich naar het perron. Daar kwam het uiteindelijk tot een handgemeen tussen de conducteur en een aantal reizigers. Hierbij belandden uiteindelijk de conducteur, één van de jongens waar het conflict mee was en een omstander op het spoor, daar waar een trein net op het punt van vertrekken stond. Zowel de conducteur als de omstander raakte hierbij gewond. Zij hebben aangifte gedaan.

Getuigenoproep
Er zijn meerdere mensen die het incident in de trein hebben gezien. Ook zijn er verschillende mensen die het handgemeen op station Amsterdam CS hebben gezien. De politie heeft al contact met enkelen van hen, maar wil graag met iedereen spreken om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie. De politie roept dan ook iedereen die iets heeft gezien op om contact met haar op te nemen. 

Het telefoonnummer is 088-6623419 of 0900-8844. Vraagt u naar Politie Landelijke Eenheid, Dienst Infra in Amsterdam.