donderdag, 25. juli 2013 - 13:45 Update: 03-07-2014 0:54

Constanza moet 38.505,- euro aan Hans Breukhoven betalen

Foto van rechtbank rechters toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De rechtbank Den Haag heeft Constanza Breukhoven verplicht tot het betalen van €38.505.

Dat is volgens de rechtbank het voordeel dat zij haalde uit het stelen van horloges en contant geld uit het huis van haar adoptievader. Het bedrag is lager dan de bij haar gevorderde € 144.105, omdat een deel van de horloges met de diefstal hun waarde verloren.

Breukhoven en haar twee handlangers hebben bij het stelen van de horloges verzuimd de certificaten mee te nemen die bij deze collectors items hoorden. Hierdoor konden zij niet langer aantonen aan potentiële officiële kopers dat de gestolen uurwerken een hoge waarde hadden.

Aannemelijk is daarom dat zij alleen via heling de horloges ten gelde konden maken voor een lager bedrag dan de aanschafwaarde. De rechtbank oordeelt nu dat de waarde niet meer goed vastgesteld kan worden.


De waarde van de overige horloges ligt op €25.000. Breukhoven en een medeplichtige man moeten hiervan elk de helft betalen. De rechtbank bepaalt het te betalen bedrag voor de gestolen contanten op € 52.010, ook te verdelen over Breukhoven en dezelfde man. Een derde man moet € 15.990 betalen voor het witwassen en helen van de spullen.

Breukhoven is samen met haar twee medeplichtigen bij arrest van het Gerechtshof reeds veroordeeld voor de diefstal van de genoemde horloges en contant geld uit het huis van haar adoptievader.

 
Categorie: