woensdag, 22. mei 2013 - 9:37 Update: 03-07-2014 0:57

Consument waren weer iets minder pessimistisch

Foto van kassa met geld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Consumenten waren in mei minder pessimistisch over het algemeen economisch klimaat dan in april, maar hun koopbereidheid bleef onveranderd laag.

Het consumentenvertrouwen steeg 3 punten en kwam uit op -32. De stemming verbeterde voor de derde achtereenvolgende maand, na een historisch dieptepunt in februari. Consumenten zijn vooral minder somber over de toekomst. Dit heeft het CBS woensdag bekendgemaakt.

Het oordeel over het economisch klimaat in de komende 12 maanden verbeterde met 13 punten. Ook over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden waren consumenten minder negatief dan in april. De deelindicator economisch klimaat steeg 8 punten, naar -45.

De stemming over de eigen financiële situatie in de komende 12 maanden verbeterde ook. Consumenten waren daarentegen negatiever over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Ze vonden de tijd ook wat ongunstiger voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies. Per saldo daalde de deelindicator koopbereidheid 1 punt, naar -24.

Categorie: