maandag, 23. december 2013 - 10:22 Update: 03-07-2014 0:46

Cruijff: We gaan onze talenten op prijs ranken

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbl) Johan Cruijff is achter de schermen nog altijd actief bezig om Ajax te helpen.

De voormalig topvoetballer zorgde met zijn fluwelen revolutie al voor veel veranderingen op trainersgebied bij de Amsterdammers en gaat nu verder.

Ook de zaakwaarnemers van de veelal jonge Ajax-voetballers krijgen een andere rol en moeten gaan meedenken met de spelers, zo geeft Cruijff aan in zijn column in de Telegraaf. Cruijff wil de talenten op die manier beschermen tegen zaakwaarnemers die enkel op geld uit zijn.

"De club gaat zo rugdekking aan de speler geven. De komende tijd zal het technische hart alle jonge spelers gaan inschalen. Iedereen krijgt een soort ranking, waar een vaste financiële vergoeding tegenover staat. Zodra ze een hogere status afdwingen, zoals Veltman, Klaassen en Denswil hebben gedaan, dan volgt automatisch een financiële bijstelling", aldus Cruijff, die doelt op de salarissen die omhoog gaan bij betere prestaties.

De zaakwaarnemers moeten vervolgens een ondersteunende rol geven en niet meer moeilijk gaan doen door telkens meer geld te vragen. "Doet hij dat wel, dan kan de speler op zoek naar een andere club en komt die manager er bij Ajax niet meer in."

Categorie:
Tag(s):