maandag, 16. december 2013 - 12:28 Update: 03-07-2014 0:46

Defensie-duikers in visvijver Venlo

Foto van duiker | Archief FBF.nl
Foto: Archief MV

In het kader van een lopend politieonderzoek van de Eenheid Limburg zijn duikers bezig met een onderzoek in en rondom een vijver in het Henri Dunantpark. Het onderzoek is opgestart nadat op 14 oktober een vrouw zwaargewond in haar woning in Venlo werd aangetroffen.

Onderzoek

Naar aanleiding van aanwijzingen uit het rechercheonderzoek heeft de politie in samenspraak met het Openbaar Ministerie besloten om duikers met speciale apparatuur in te zetten. Onder begeleiding van recherche zullen duikers van Defensie onderzoek instellen naar mogelijke sporen in de genoemde vijver aan het park gelegen aan de Rode Kruislaan. Gezien de omvang van de visvijver, is de verwachting, dat de uitgebreide zoekactie mogelijk enkele dagen in beslag zal nemen. Politie en partners proberen de overlast voor burgers die in het park willen recreëren zoveel mogelijk te beperken.

DDG

Al jarenlang is de Koninklijke Marine door de Defensie Duikgroep (DDG) een erkende samenwerkingspartner van de politie. Dit onderdeel heeft veel kennis en expertise opgedaan tijdens wereldwijde operaties en oefeningen, nationale onderzoeken en militaire bijstand.

Aanleiding

Op maandagavond 14 oktober werd rond 21.30 uur een vrouw zwaargewond in haar woning aan de Genbroekstraat in Venlo aangetroffen. De vrouw was niet aanspreekbaar en een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische ondersteuning. In de nacht van maandag op dinsdag overleed de 33-jarige vrouw aan haar verwondingen in het ziekenhuis te Nijmegen. De politie gaat uit van een misdrijf. In deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Provincie:
Tag(s):