donderdag, 21. november 2013 - 10:06 Update: 03-07-2014 0:48

Defensie maakt derde vlucht naar Filipijnen

foto van hulpgoederen | fbf
Foto: fbf
Eindhoven

Donderdagochtend is een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht met 30 ton hulpgoederen op weg gegaan naar de Filipijnen. Dit meldt het ministerie van Defensie donderdag.

'Het toestel steeg vanmorgen even na 09.00 uur op vanaf Vliegbasis Eindhoven', aldus het ministerie. De vracht, bestemd voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan, is afkomstig van de Samenwerkende Hulporganisaties. Het gaat met name om chirurgische apparatuur en medicijnen.

Het transportvliegtuig, dat een tankstop maakt op het internationale vliegveld Tianjin Binhai in China, arriveert naar verwachting zaterdag in de Filipijnen.

In crisisgebied
Ook afgelopen zaterdag leverde het vliegtuig van Defensie goederen af in het Filipijnse Cebu. Onder meer een waterzuiveringsinstallatie, medische kits, tentzeilen, jerrycans en lampen zijn inmiddels in het crisisgebied. Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: “We zijn blij dat die hulp het rampgebied heeft bereikt en de mensen daar kunnen worden geholpen. De nieuwe vlucht is een passend vervolg.”