woensdag, 9. oktober 2013 - 9:45 Update: 03-07-2014 0:51

Demonstratie omroeppersoneel, 45 bussen naar het Malieveld

Foto van televisies | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Woensdagmiddag zal het omroeppersoneel In Den Haag demonstreren.

De medewerkers van de omroep zijn boos omdat ze van het kabinet 100 miljoen extra moeten bezuinigen. De publieke omroep moest al 200 miljoen bezuinigen. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

Behalve het omroeppersoneel zijn ook meer dan 250.000 kijkers en luisteraars tegen de extra subsidiekorting. Zij ondertekenden een petitie die woensdag rond het middaguur op het Malieveld aan staatssecretaris Sander Dekker zal worden overhanigd door Max-directeur Jan slagter en NPO-voorzitter Henk Hagoort. De afgelopen weken hebben de publieke omroepen campagne gevoerd tegen de bezuinigingsplannen van Dekker onder de noemer 'Onze programma's bezuinig je niet 123 weg'. Deze campagne eindigt vandaag op het Malieveld. Meerdere artiesten, waaronder Freek de Jonge, Lenny Kuhr en de blazers van het Residentie Orkest,  zullen het podium beklimmen om hun steun te betuigen. Extra bezuinigen betekent de doodsteek voor veel programma's, series en films.

Er worden door de NPO 45 bussen ingezet  om demonstranten vanuit het hele land naar Den Haag te brengen. In totaal maken daarvan 2250 omroepmedewerkers en sympathisanten gebruik.