maandag, 22. juli 2013 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:54

Deventer Ziekenhuis moet Clostridium bacterie weer bestrijden

Deventer Ziekenhuis moet Clostridium bacterie weer bestrijden
Deventer

Het Deventer Ziekenhuis gaat de schoonmaak van isolatiekamers intensiveren en versterkt aandacht vragen voor hygiëne.

Aanleiding is het feit dat de Clostridium difficile bacterie nog steeds rondwaart, en bij zieke mensen een verhoogde kans op diarree kan geven.

Het ziekenhuis had in 2011 ook al te maken met de Clostridium difficile bacterie. Destijds werden er maatregelen genomen op het gebied van de hygiëne en het reinigen van patiëntenkamers, o.a. met een vernevelingstechniek. Die bleken succesvol.

Intensiveren
In de afgelopen jaren gaf de bacterie volgens het ziekenhuis geen grote problemen. Toch openbaarden de infecties door deze bacterie zich de afgelopen maanden weer bij enkele personen, waarvan er nu nog 1 wordt behandeld. De problemen speelden zich met name af op verpleegafdelingen C2 en de IC.

Het ziekenhuis gaat daarom kamers, waar patiënten met een dergelijke infectie verblijven, dagelijks schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel. Bij ontslag van een patiënt wordt de kamer gereinigd met chloor.

In een eenmalige actie worden alle kamers op C2 en de IC gedesinfecteerd. Ziekenhuismedewerkers is enige tijd geleden al gevraagd extra alert te zijn op de persoonlijke hygiëne.

Hieraan wordt nogmaals extra aandacht besteed.

Categorie: