vrijdag, 6. december 2013 - 9:06 Update: 03-07-2014 0:47

Die landen zijn beter dan Oranje

Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Oud-international Bryan Roy hoopt dat het Nederlands elftal komende zomer op het WK in Brazilië in een makkelijke poule terecht komt.

De voormalige aanvaller vindt dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal vertrouwen moet kweken tijdens het eindtoernooi.

Een land als Brazilië, Spanje, Duitsland of Argentinië zou dus een dooddoener zijn. "Die landen zijn sterker dan Nederland", vertelt Roy. "Laat Oranje eerst maar meer vertrouwen opbouwen en vervolgens die toplanden later in het toernooi ontmoeten. We hebben er niks aan als we gelijk een beuk van hier tot Jeruzalem krijgen. Oranje is mentaal al niet het sterkste team. Nederland heeft het geluk nodig om in het toernooi te kunnen groeien."

Roy ziet bij Oranje genoeg spelers die het verschil kunnen maken. "Met Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder beschikken we nog steeds over spelers die kunnen excelleren. We kunnen nog best ver komen als de sterspelers het verschil maken. Maar alleen wanneer er een gigantisch goede teamspirit is."

Categorie:
Tag(s):