dinsdag, 3. september 2013 - 9:01 Update: 03-07-2014 0:52

Dief hangt gestolen televisiescherm aan muur terug

Foto van inbreker
Foto: Archief FBF

Een restaurant in het Brabantse Oudenbosch kreeg vorige week te maken met een 'eerlijke' inbreker.

In de nacht van maandag op dinsdag brak de dief in en stal een groot televisiescherm. Nog geen uur later, kwam de dief terug en hing het loodzware toestel weer netjes terug aan de muur. Ook sloot hij alle bekabeling weer netjes aan alsof er niks was gebeurd.

De manager van restaurant 't Zusje heeft de opzienbarende bewakingsbeelden van de diefstal en bezorging op zijn Facebook geplaatst. De restaurantmanager Kees Ripmeester laat tegenover Omroep Brabant weten stom verbaast te zijn toen hij de beelden zag. "De man heeft ruim een uur op zijn dooie akkertje in de zaak rondgelopen. Bizar dat hij eerst het loodzware plasmascherm in zijn eentje weghaalt en het na een uur weer terughangt. Ergens vind ik het ook wel grappig."

De dader pikte nog wel twee oude laptops en drie flessen whiskey mee. "Die heeft hij helaas niet teruggebracht", aldus de restaurantmanager. Het restaurant heeft wel aangifte gedaan bij de politie. Ondanks dat de dief op de camerabeelden duidelijk te zien is, ontbreekt van de dader nog ieder spoor.

Provincie: