zaterdag, 21. december 2013 - 13:20 Update: 03-07-2014 0:46

Djs Drentse Glazen Hunebed onwel door heteluchtkanon

Foto van verwarming | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Gieten

De Drentse variant van het Glazen Huis, de Glazen Hunebed-actie, die radio Aa en Hunze in Gieten hadden opgezet, moest vrijdag voortijdig worden afgebroken.

Dit vanwege het onwel worden van de drie dj's. Dit melden verschillende media zaterdag.

Het 'Glazen Hunebed' staat op de Brink in Gieten. Met hun actie wilden de drie dj's geld ophalen voor de plaatselijke voedselbank. Maar vrijdagavond werden de drie dj's, Bert Koning, Bram Koster en Leon de Jonge, onwel en moest de een na de ander naar het ziekenhuis worden overgebracht. In eerste instantie werd gedacht aan koolmonoxidevergiftiging, maar na metingen van de brandweer bleek dat niet het geval te zijn.  Zaterdag liet burgemeester Eric van Oosterhout  van de gemeente Aa en Hunze op Radio I weten dat er iets mis was met het heteluchtkanon waarmee de feesttent werd verwarmd. Inmiddels zijn twee dj's weer uit het ziekenhuis. De derde moest nog wat langer blijven, maar mocht zaterdagmiddag ook naar huis.

De drie dj's van de lokale omroep Aa en Hunze bivakkeerden sinds donderdag in hun 'Glazen Hunebed'. Ondanks het vroegtijdige einde van de actie Glazen Hunebed verzamelden ze toch nog 4000 euro voor de voedselbank.

De actie in Drenthe staat los van de inzamelingsactie Serious Request van radiozender 3FM, waarvan drie dj's in een glazen huis in Leeuwarden zitten.

Provincie:
Tag(s):