maandag, 7. oktober 2013 - 13:23 Update: 03-07-2014 0:51

DNB:Nederlandse economie waarschijnlijk uit recessie

DNB:Nederlandse economie waarschijnlijk uit recessie
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De Nederlandse economie lijkt zich in het derde kwartaal van dit jaar te hebben hersteld en uit de recessie te zijn geklommen. Dit zei president van de Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot maandag tijdens de presentatie van het 'Overzicht Financiële Stabiliteit'.

De Nederlandse bankensector heeft het afgelopen jaar de kapitaalbuffers aanzienlijk versterkt. Met de huidige kapitalisatie bevindt de Nederlandse bankensector zich in de Europese voorhoede. Het voldoen aan de toekomstige, hogere kapitaalseisen komt hiermee voor de Nederlandse banken in zicht.

Het zwakke economisch herstel kan echter de verdere balansversterking bemoeilijken. Ook blijven beleggers onzeker over de soliditeit van Europese banken. Daarom is in Europa een streng balansonderzoek noodzakelijk voor verbetering van het marktvertrouwen en de economie. 
 
Buffers versterken maar de kredietverlening ontzien
President van de Nederlandsche Bank Klaas Knot over de uitkomsten van het OFS: “Ik ben tevreden over de voortgang die de Nederlandse banken maken met de versteviging van de bankbalansen. Dit is belangrijk voor de bijdrage aan het economisch herstel van Nederland”.

Volgens DNB  moeten de banken de balansen zoveel mogelijk versterken door het snijden in de kosten en door winstinhouding. Zo worden de effecten op de kredietverlening beperkt en draagt de bankensector bij aan de verbetering van de economie. 
 
 
Categorie: