zaterdag, 5. oktober 2013 - 10:31 Update: 03-07-2014 0:51

Dode (22) en drie zwaargewonde jongeren in verkeer Drenthe

Foto van traumaheli | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bij twee ernstige verkeersongelukken in de nacht van vrijdag op zaterdag in Drenthe is een 22-jarige automobilist om het leven gekomen en liepen drie jongeren zeer ernstig letsel op.

Rond kwart voor twee raakte de 22-jarige uit Zwartemeer afkomstige automobilist op het Horstingerend, de provinciale weg N376, bij Erm in een bocht de controle over het stuur kwijt. De auto botste op twee bomen. De bestuurder overleed op de plek van het ongeluk. Een 18-jarige voorbijganger uit Roswinkel die hulp wilde verlenen, liep een slagaderlijke bloeding op toen hij een ruit van de auto insloeg. De 18-jarige werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. Het is nog niet duidelijk waardoor de automobilist de macht over het stuur kwijt raakte. De N376 was vanaf de afrit met de N34 geruime tijd voor het verkeer afgesloten.

Drie zwaargewonden

De drie zwaar gewonden, twee jongens van 15 en 17 jaar uit Schoonoord en de eveneens uit Schoonoord afkomstige 18-jarige vermoedelijke bestuurder, zaten in een auto die kort voor middernacht op de Wezuperweg bij Orvelte van de weg raakte en tegen een boom botste. Een van de inzittenden zat bekneld in de restanten van de wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. De drie inzittenden werden met zeer ernstig letsel naar ziekenhuizen in Zwolle en Groningen vervoerd. Bij de hulpverlening werden onder meer traumahelikopters ingezet. Ook bij dit ongeluk doet de politie onderzoek naar de toedracht.

Provincie:
Tag(s):