woensdag, 13. februari 2013 - 8:06

Dode gevonden in Herpen

Herpen

De brandweer is tijdens het nablussen van de uitslaande brand, die dinsdagavond uitbrak in een vakantiehuisje aan de Schaijkseweg in Herpen, op een lichaam gestuit. Dit heeft de politie woensdag bevestigd.

Het vakantiehuisje werd dinsdagavond volledig door brand verwoest. De brand werd omstreeks 21.15 opgemerkt door een passant die zijn hond aan het uitlaten was.

Het vakantiehuisje stond bij aankomst van de brandweer in lichterlaaie en er restte de brandweer dan ook niet veel anders meer dan het nablussen van de brand.

Vanwege slechte watervoorziening ter plekke werd water gehaald bij een brandkraan aan de Schaijkseweg, een paar honderd meter verderop.

Volgens omstanders zou het huisje door een man en vrouw tijdelijk bewoond. Of het gevonden lichaam een van de tijdelijke bewoners is, is nog niet bekend.

De politie kon pas met een forensisch onderzoek beginnen nadat de bij de brand vrijgekomen asbest was verwijderd. De politie houdt alle opties met betrekking tot de dood van het gevonden slachtoffer nog open. 'Daaronder valt ook de mogelijkheid van een misdrijf', aldus de politie woensdag.
Provincie:
Tag(s):